You are here
Home > YouTopia info

Wat is YouTopia?
YouTopia is een synoniem voor Minecraft Roleplay die het hedendaagse leven simuleert. In onze beginstad, YouTopia, is het de uitdaging om jezelf omhoog te werken op de maatschappelijke ladder. Ondernemerschap en creativiteit kunnen leiden tot persoonlijk succes en politieke macht. Vrijwel alle banen die je je in het dagelijks leven kunt voorstellen zijn mogelijk op YouTopia. Van politieagenten die zorgen voor de handhaving, ondernemers die een eigen bedrijf oprichten, bankdirecteuren die streven naar maximale winst tot aan ambtenaren die de stad draaiend houden. En uiteraard wordt je voor deze taken naar behoren betaald.

Als inwoner kun je vanalles kopen. Van eten, drinken en kleren tot aan bouwgrond en bedrijfspanden. Voor elk product is weer een gespecialiseerd bedrijf. Een plot koop je bijvoorbeeld bij de makelaar waarop je door het bouwbedrijf een gebouw neer kunt laten zetten. Als beginner kun je natuurlijk ook een woning of winkelruimte huren.

Inkomsten
Het is belangrijk dat je een inkomen hebt om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Door sollicitatiebrieven (geschreven in boeken) bij bedrijven of overheidsinstanties af te geven, kun je aan een baan komen. Vaak hebben bedrijven een brievenbus waar dit in kan. Het uitzendbureau kan je helpen bij het vinden van een geschikte baan. Ook kun je een eigen bedrijf starten. Dit is echter een heel proces dat veel geld kost. Je zult bij de bank een lening moeten aanvragen, een plot moeten kopen bij de makelaar een pand laten bouwen door het bouwbedrijf en je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Als je succesvol opzet kun je er veel geld mee verdienen, maar de risico’s zijn ook groot!

Iedereen krijgt een minimaal standaard uitkering van €500 per uur.

Handige Informatie
Veel informatie zal verschijnen op onze website.
Zo komt regelmatig een persbericht van YouTopia uit en zullen nieuwe vacatures daar te vinden zijn. Ook zal op verschillende borden door de stad vacatures en reclame hangen. Ingame is het mogelijk om gebruik te maken van diverse handigheidjes. We vragen hiervoor een kleine (ingame) vergoeding.

Bezoek adressen

  • Server: YouTopia MC (vanaf 1.9.4 en hoger)
  • ip: play.kogc.nl
  • Teamspeak: play.kogc.nl
  • Video’s: KOGC YouTube Kanaal
Top